Σελίδες

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Πετρέλαιο και τέλη Ι.Χ. σε άτοκες δόσεις



Τα προγράμματα πληρωμής οφειλών μέσω πιστωτικής κάρτας που προσφέρουν οι τράπεζες

Μέχρι και σε έξι άτοκες δόσεις μπορούν να πληρώσουν οι καταναλωτές το πετρέλαιο θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα. Παράλληλα, οι τράπεζες επιτρέπουν... στους πελάτες τους - μεταξύ άλλων - να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (μαζί με το τέλος ακινήτων) σε εννιά άτοκες δόσεις, αλλά και το τέλος εισοδήματος σε έως 12 άτοκες δόσεις.

Μάλιστα, οι περισσότερες τράπεζες συνδυάζουν τα προγράμματα άτοκων δόσεων με μια σειρά από προνόμια για τους πελάτες τους προσφέροντας, για παράδειγμα, επιστροφή χρημάτων σε ποσοστό έως και 3% ή πόντους που μπορούν να μετατραπούν σε δώρα ή ταξίδια.

Εντούτοις, προϋπόθεση για να είναι πραγματικά άτοκες οι δόσεις, είναι ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας να αποπληρώνει ολόκληρο το ποσό της μηνιαίας δόσης του. Αν δεν το κάνει, θα επιβαρυνθεί με τσουχτερό επιτόκιο, το οποίο φτάνει ακόμη και το 20%!

  • Τέλη κυκλοφορίας. Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, η Εθνική Τράπεζα επιτρέπει στους πελάτες της να τα εξοφλήσουν σε τρεις άτοκες δόσεις με την πιστωτική τους κάρτα. Η Alpha Bank δίνει για τον ίδιο σκοπό τη δυνατότητα αποπληρωμής σε έως έξι άτοκες δόσεις, τόσο στο δίκτυο καταστημάτων της όσο και μέσω των υπηρεσιών Alpha Web Banking και Alpha Phone Banking.

    Έξι δόσεις δίνει και η Τράπεζα Πειραιώς - ΑΤΕ, για τους κατόχους των πιστωτικών καρτών της Πειραιώς και της Αγροτικής. Ομοίως, η Eurobank επιτρέπει την αποπληρωμή των τελών σε έξι άτοκες δόσεις, ενώ την ίδια δυνατότητα δίνουν στους πελάτες τους η Marfin Egnatia Bank και η Citibank. Τέλος, η Millennium Βank δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να εξοφλήσουν τα τέλη τους σε τρεις άτοκες δόσεις με την πιστωτική τους κάρτα, αρκεί το ποσό να ξεπερνά τα 500 ευρώ.

    Μάλιστα, αν κάποιος πληρώσει τα τέλη του τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου, μπορεί να κερδίσει μερικές επιπλέον άτοκες ημέρες, καθώς θα κληθεί να πληρώσει την πρώτη του δόση στα τέλη Ιανουαρίου ή ακόμη και τον Φεβρουάριο.

  • Πετρέλαιο. Αντίστοιχες δυνατότητες δίνουν οι τράπεζες σε εκείνους που θέλουν να αγοράσουν πετρέλαιο με πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και το τέλος Απριλίου. Η Eurobank επιτρέπει στους πελάτες της που θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης έως και τις 30 Απριλίου 2013 από επιλεγμένα πρατήρια της ΕΚΟ να πληρώσουν με την κάρτα τους σε έξι άτοκες δόσεις κερδίζοντας επιστροφή 3% επί της αξίας της αγοράς. Η Alpha Bank επιτρέπει σε όσους έχουν πιστωτικές κάρτες Bonus να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης από τα πρατήρια ΒΡ και να το πληρώσουν σε έξι άτοκες δόσεις. Παράλληλα, για κάθε ευρώ συναλλαγής οι πελάτες κερδίζουν τέσσερις πόντους Bonus, τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν για ταξίδια, υπηρεσίες ή δώρα. Η προσφορά ισχύει μέχρι το τέλος Μαρτίου 2013.

    Αντίστοιχη δυνατότητα δίνει η Τράπεζα Πειραιώς σε όλους όσοι έχουν πιστωτική κάρτα της Πειραιώς ή της Αγροτικής με ελάχιστο ποσό αγοράς τα 500 ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης και τα 300 ευρώ για βιοκαύσιμα. Η χρέωση θα πρέπει να γίνει εφάπαξ και στη συνέχεια ο πελάτης να επικοινωνήσει με την τράπεζα ώστε να γίνει η μετατροπή. Δυνατότητα αγοράς πετρελαίου με άτοκες δόσεις προσφέρει και η Millennium Bank σε συνεργασία με τη Revoil. Συγκεκριμένα, παραγγελία πάνω από 1.200 ευρώ μπορεί να πληρωθεί σε έξι άτοκες δόσεις, ενώ ποσό από 600 έως 1.200 σε τρεις άτοκες δόσεις. Τέλος, τη δυνατότητα στους πελάτες της να εξοφλούν σε έξι άτοκες δόσεις το πετρέλαιο θέρμανσης που προμηθεύονται, εφόσον πληρώνουν με πιστωτική κάρτα, παρέχει η Elinoil.

Δεν υπάρχουν σχόλια: