Σελίδες

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Μια πόλη γεμάτη από 20χρονους εκατομμυριούχους... εγκληματίες !!!


Η Râmnicu Vâlcea είναι μια ήσυχη, καταπράσινη πόλη της Ρουμανίας. Σύμφωνα με το Worldcrunch, το παρατσούκλι της συνοικίας είναι "Hackerville" και αυτό γιατί είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα για τις κλοπές που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου.

Καταναλωτές από όλο τον κόσμο έχουν πέσει θύματα αυτού του ρουμανικού δικτύου: κυρίως Γάλλοι, Βρετανοί, Γερμανοί, Ιταλοί και Αμερικανοί. Σύμφωνα με την αστυνομία της Ρουμανίας, περίπου το 80% των θυμάτων διαμένουν στις ΗΠΑ. «Πέρυσι 1 δις δολάρια εκλάπη στις ΗΠΑ από Ρουμάνους χάκερ», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο Βουκουρέστι, Mark Gitenstein.

H Ramnicu Valcea είναι το νευραλγικό κέντρο της διαδικτυακής εγκληματικότητας και η εμβέλειά του εκτείνεται σε διάφορες ηπείρους. Το φαινόμενο ξεκίνησε το 1996 και απέκτησε διαστάσεις χιονοστιβάδας. Ωστόσο η Ρουμανία πέρασε μόλις το 2003 ένα νομοσχέδιο κατά των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, κι αυτό μετά από πιέσεις των ΗΠΑ.

Μια ομάδα ειδικών του FBI βρίσκεται μόνιμα στο Βουκουρέστι προκειμένου να εξαλειφθεί η νέα μάστιγα. Μια ειδική μονάδα που αποτελείται από 200 αστυνομικούς έχει διασκορπιστεί σε όλη τη Ρουμανία.

«Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Η Ρουμανία συνεργάζεται με την Europol και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο», εξηγεί ο Virgil Spiridon, επικεφαλής της μονάδας κατά της κλοπής στο ίντερνετ.

Το 2011 η ρουμανική ομάδα ερεύνησε περίπου χίλιες περιπτώσεις, ενώ από τα 500 άτομα που συνελήφθησαν, τα 150 κατέληξαν στο δικαστήριο.


newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: