Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Σκάνδαλο και στον "Αθήνα 2004" από τον πρωταγωνιστή της υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ


Σκάνδαλο και στον  Αθήνα 2004  από τον πρωταγωνιστή της υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ
Νέα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του πρωταγωνιστή του σκανδάλου του ΕΟΤ 39χρονου Κώστα Βασιλάκου, αποκαλύπτονται τα τελευταία 24ωρα. Σημείο αναφοράς για τις ύποπτες ενέργειές του κατά την συμμετοχή του στον «Αθήνα 2004».
Σύμφωνα με το Βήμα, ο 39χρονος ήδη προφυλακισμένος για την υπεξαίρεση των 147.000 ευρώ από τον ΕΟΤ, είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση και από την «Αθήνα 2004» όπου μάλιστα «ξυλοκοπήθηκε» από προϊσταμένους του γιατί φέρεται να προχωρούσε σε παράτυπες συνεννοήσεις για τις προμήθειες των στολών των Αγώνων ύψους περίπου 2,2 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με «το Βήμα» ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΕΟΤ πριν από έναν χρόνο είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση και από την εκκλησιαστική φιλανθρωπική οργάνωση «Αποστολή» ύστερα και από εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Στον 39χρονο αποδόθηκε ότι επιχειρούσε να δημιουργήσει έναν «προσωπικό μηχανισμό» μέσα στην εκκλησιαστική οργάνωση «Αποστολή», ότι προχωρούσε σε ύποπτες και αυθαίρετες ενέργειες και συμπεριφερόταν σαν ένα «ιερό» golden boy. Η «σταγόνα» που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών φέρεται ότι ήταν ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα της λειτουργίας του Καρελλείου Ιδρύματος, μιας Μονάδας Αντιμετώπισης της Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών παθήσεων.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα νεώτερα στοιχεία ο κ. Βασιλάκος είχε προσληφθεί στην Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, στο Τμήμα Προσωπικού και στο αρμόδιο γραφείο για την προμήθεια των στολών των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιανουάριο του 2002. Στο γραφείο αυτό απασχολείτο εκτός του κ. Βασιλάκου και ένας ακόμη έμπειρος υπάλληλος με προϋπηρεσία σε υφαντουργία της Αχαΐας. Τότε λοιπόν είχε προκηρυχθεί ένας μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια στολών όπου συμμετείχαν συνολικά επτά εταιρείες οι οποίες θα υλοποιούσαν απλώς την πρόταση μιας σχεδιάστριας μόδας από τη Γαλλία.
Όπως αναφέρει σήμερα υπηρεσιακός παράγοντας «ο κ. Βασιλάκος φέρεται να είχε άτυπες επαφές με εκπρόσωπους μιας υποψήφιας γνωστής εταιρείας ρούχων της οποίας ο ιδιοκτήτης συνελήφθη προσφάτως για χρέη προς το δημόσιο. Ο κ. Βασιλάκος πληροφορηθήκαμε ότι έδινε διαβεβαιώσεις πως θα κατηύθυνε αυτός τον διαγωνισμό όπου ήθελε. Ξαφνικά μας πρόβαλε βέτο ώστε στον διαγωνισμό να μην μετρήσει μόνο η οικονομική προσφορά αλλά κατά 75% κάποια υποτιθέμενα ποιοτικά κριτήρια των προσφορών των εταιρειών. Ετσι ώστε να βρει πιθανόν τρόπο να διευκολύνει συγκεκριμένα άτομα. Αυτό εξόργισε τους προϊσταμένους του γραφείου αφού «μπλόκαρε» την διαδικασία. Η κατάσταση έφτασε στα άκρα και μάλιστα ένας από τους προϊσταμένους του εξοργίσθηκε από τις ενέργειές του και τον ξυλοκόπησε μέσα στα γραφεία του "Αθήνα 2004". Τον διαγωνισμό για τις στολές κέρδισε μια ελληνική εταιρεία από την Καβάλα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας ο εν λόγω άνθρωπος θα ανελάμβανε και τις υπόλοιπες προμήθειες ρούχων για τους Ολυμπιακούς Αγώνων της Αθήνας. Όμως μετά από την ιστορία με τις στολές υποχρεώθηκε σε παραίτηση…»
Από Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: