Σελίδες

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Άφαντοι 45.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, μέχρι την Παρασκευή η προθεσμία


Τον κίνδυνο της άμεσης διακοπής της καταβολής της σύνταξής τους αντιμετωπίζουν περίπου 45.000 συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, οι οποίοι δεν έχουν απογραφεί, όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99.5 ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιάννης Κόρμπος την Πέμπτη.

Η προθεσμία λήγει αύριο, μετά από ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε, ενώ ο κ. Κόρμπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα ολιγοήμερη παράταση για εξαιρετικές περιπτώσεις ασφαλισμένων που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες στην αυτοπρόσωπη παρουσία τους για την απογραφή τους.

Η παράταση δόθηκε επειδή συνέπεσαν οι τελευταίες ημέρες απογραφής, με τις ημέρες των εορτών και ταυτόχρονα παρατηρήθηκε μεγάλος όγκος συναλλαγών στα Πιστωτικά Ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ, για υποχρεώσεις που έληγαν στις 31 Δεκεμβρίου, εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Υπενθυμίζεται ότι η απογραφή είναι υποχρεωτική και γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Πιστωτικά Ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ όπου τηρείται ο λογαριασμός των συνταξιούχων, ή για τις ειδικές περιπτώσεις που υπάγονται στις εξαιρέσεις στα κατά τόπους τμήματα του Οργανισμού.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης είχε αναφέρει σχετικά πως «δικαιολογίες πλέον δεν χωρούν καθώς δόθηκε επαρκέστατος χρόνος δύο ολόκληρων μηνών για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ».

«Σε όσους συνταξιούχους δεν προσέλθουν να απογραφούν είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε αναστολή της καταβολής της σύνταξης για τον Φεβρουάριο» είχε αναφέρει από την πλευρά του ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: