Σελίδες

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

"Η ιστορία δεν θ΄ αναγνωρίσει άλλοθι την τρόϊκα για τις αποφάσεις σας κ.υπουργέ" Επιστολή πλοιάρχου



Ένας απόστρατος πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού πήρε τη σκυτάλη της κριτικής μέσω επιστολών για την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Με ηλεκτρονική του επιστολή προς το πρωθυπουργικό και το υπουργικό γραφείο του ΥΕΘΑ , ο
πλοίαρχος επισημαίνει το απαράδεκτο των οικονομικών περικοπών ξεκινώντας από την κορυφή της ηγεσίας.

Γράφει ο πλοίαρχος ε.α:

Σε όποιο παγκόσμιο σύστημα(πολιτικό και συνακόλουθα οικονομικό),διεύθυνση επιχείρησης,με πάνω από 100.000 απασχολουμένους,δεν μπορεί τον μάνατζερ ,που την διευθύνει, να τον αμείβει(αναλογικά),με 1900 ευρώ,τον μήνα!!!

Και όμως αυτό στην Ελλάδα μας,γίνεται χώρις καμιάς μορφής ΝΤΡΟΠΗ,απ'αυτούς που αποφάσισαν,τον ως άνω μισθό,δηλαδή την πολιτική ηγεσία της χώρας μας,που καθόρισε την αμοιβή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ,,ο οποίος έχει την ευθύνη της διοίκησης,των Ενόπλων Δυνάμεων,δηλαδή,πάνω απο 100.000 στρατιωτικών!!!

Αποκλείεται η Ιστορία,να αναγνωρίσει άλλοθι και ως υπαίτια την Τρόικα,στην απόφαση αυτήν!!

Αντίθετα,η όποια επίκληση μιας τέτοιας αιτιολογίας,θα την καταστήσει πιο κατάπτυστη,διότι ο ευτελισμός, που την περιβάλει,είναι η ιδιαίτερη προσβολή,προς τον όλο μηχανισμό της 'Αμυνας του τόπου.Πώς δεν βρέθηκε ,ένας,απο τους αποφασίσαντες,να πεί όχι στον εξευτελισμό που περιέχει η απόφαση; Π.χ, να παραιτηθείτε άμεσα,ως αρμόδιος υπουργός 'Αμυνας;

Με τι μούτρα,θα τον καλέσετε,να σας αναφέρει μεγίστη ετοιμότητα,των 3 'Οπλων,λίγο ,πριν ανακοινώσετε την ΑΟΖ;

'Οπως κάνατε και με άλλες διατάξεις(ουκ εστειν αριθμός),δεν μπορούσατε,να 2πλασιάσετε(για 2 χρόνια),τον συντελεστή 2.5(νομίζω),του
Β.Μισθού,Ανθυπολοχαγού και των 4 Αρχηγών; Για να μη ευτελίζεται και τον τίτλο του Αρχιστρατήγου.Θα τους στείλετε σε καμμιά σύσκεψη στο ΝΑΤΟ,και δεν θα έχουν την ευκαίρια,να κεράσουν ,έστω ένα καφέ,τον Τούρκο ομολογό τους,και θα είναι(ολόκληροι Αρχηγοί),υποχρεώμενοι,να ζητήσουν,τα μικρο-έξοδα ταξιδίου,πρίν την..... αναχώρηση τους!!

Θα διαβάσατε,πιθανώς,το ρεπορτάζ,των αμοιβών των απλών υπαλλήλων στο Ευρωκοινοβούλιο,αν όχι,σημειώστε το,να το δείξετε,στον κ.Στουρνάρα(αν βρεθείτε -που δεν το βλέπω-),σε κανένα Υπουργικό Συμβούλιο :

* Νεο-προσλαβανόμενος σερβιτόρος(γεμίζει ποτήρια νερού,κατα την διάρκεια,συνόδου Ευρωκοινοβουλίου-δηλαδή ,σαν τον δικό μας,στην
Βουλή,αλλά...περισσότερα ποτήρια!!): B.Μισθός 2000 ευρώ συν δύο επιδόματα 600= 2600 ευρώ!!!!(μην ανησυχείτε, λίγο πιο κάτω,απο τον Α/ΓΕΘΑ,αλλά κοντά,στους άλλους... Αρχηγούς)

* Ο ίδιος,παραπάνω,μετά 10 χρόνια, υπηρεσίας(έχει προαχθεί,σε Steward ,με 3 αστέρια),συνολικές αποδοχές 6200 ευρώ(μην ξανα-ανησυχείτε,λίγο πιο κάτω,απο τις αποδοχές του Α/ΓΕΘΑ και του Προέδρου του Αρείου Πάγου- Μ Α Ζ Ι !!!!!!!!!


Χαιρετίσματα στην Εξουσία!!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΓΙΑΤΗΣ

Πλοίαρχος Π.Ν.-ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: