Σελίδες

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτο – Η Ελλάδα δεύτερη χώρα στον κόσμο σε πλαστικές επεμβάσεις!



Και όμως. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε η Διεθνής Κοινότητα Πλαστικών Χειρούργων, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε πλαστικές επεμβάσεις

Το γράφημα, που αντικατοπτρίζει τις πλαστικές επεμβάσεις παγκοσμίως το 2011, παρουσιάζει τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις ανά χίλια άτομα, με την Ελλάδα να βρίσκεται δεύτερη στον κόσμο.

Η Νότια Κορέα ήταν αυτή που κατέλαβε την πρώτη θέση στο γράφημα, με έναν στους 77 ανθρώπους της χώρας να έχουν υποστεί κάποιας μορφής πλαστική χειρουργική επέμβαση σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Οι αριθμοί δείχνουν πως το 2011, συνολικά 15 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υπέστησαν κάποιας μορφής επέμβαση στο σώμα τους.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ενώ ο αριθμός των πλαστικών χειρούργων στην Νότια Κορέα δεν είναι τόσο μεγάλος έτσι ώστε να δικαιολογεί την πρωτιά, η βιομηχανία της πλαστικής χειρουργικής στη χώρα βρίσκεται σε έξαρση. Μόλις πέρυσι, το 20% των γυναικών από 19 έως 49 χρονών παραδέχθηκαν πως έχουν κάνει πλαστική επέμβαση στο σώμα τους, με τη πιο δημοφιλή να είναι η αύξηση των βλεφαρίδων, προκειμένου να αμβλυνουν τα μάτια τους και να μοιάζουν περισσότερο Ευρωπαίες!

Η ραγδαία ανάπτυξη της μουσικής βιομηχανίας στην Ασιατική χώρα εικάζεται πως βρίσκεται πίσω από τη νέα αυτή «τάση της μόδας», με το παγκόσμιο φαινόμενο PSY να δηλώνει πριν από λίγο καιρό πως του είχε ζητηθεί να υποστεί το νυστέρι, προκειμένου να διαφημιστεί περισσότερο, με τον ίδιο να αρνείται.

Όσον αφορά τη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό πλαστικών χειρούργων παγκοσμίως, τα πρωτεία κατέχουν οι ΗΠΑ, οι οποίες διαθέτουν το συγκλονιστικό αριθμό των 20.000 πλαστικών χειρούργων. Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία δείχνουν πως η Βραζιλία, παραδοσιακή χώρα της «παραλιακής» κουλτούρας, κατέχει την πρώτη θέση σε επεμβάσεις αφαίρεσης ανδρικού στήθους, ενίσχυση των γλουτών και αιδοιοπλαστική!

Οι ρινοπλαστικές έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση στην Ασία, με την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα να βρίσκονται στις πρώτες πέντε θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης στην επιλογή της συγκεκριμένης επέμβασης. Η χώρα που πραγματοποιεί τις περισσότερες αυξητικές στήθους είναι οι ΗΠΑ, ακολουθούμενες από τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Ιταλία και την Κίνα.

Οι ΗΠΑ και η Βραζιλία έρχονται επίσης στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα όσον αφορά τον αριθμό των λιποαναρροφήσεων στην περιοχή της κοιλιάς.



ΠΗΓΗ:pkool.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: