Σελίδες

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΧΩΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ενα διαζύγιο, μία... περιουσία!


Πρώτο θέμα έγινε πριν από μερικές ημέρες το «χρυσό» διαζύγιο ανάμεσα στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την πρώην σύζυγό του, Βερόνικα Λάριο.
Ενα διαζύγιο, μία... περιουσία!
Επειτα από 19 χρόνια γάμου και πολλές εξωσυζυγικές περιπέτειες, που επίσης είχαν γίνει πρωτοσέλιδο, ο Καβαλιέρε θα αναγκαστεί να πληρώσει ακριβά τις αδυναμίες του: δικαστήριο του Μιλάνου απεφάνθη ότι ο 76χρονος μεγιστάνας πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας θα πρέπει να καταβάλλει ως διατροφή στη Λάριο το αστρονομικό ποσό των 3 εκατ. ευρώ μηνιαίως (36 εκατ. ευρώ τον χρόνο)!
Ομως η συγκεκριμένη περίπτωση ωχριά μπροστά σε άλλα διαζύγια της ιστορίας, τα οποία έχουν ξεπεράσει ακόμα και το ένα δισεκατομμύριο στο σύνολο. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις η δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε πρώην συζύγους έχει αποδειχθεί σκέτος «Γολγοθάς», όταν ο ένας εκ των δύο τυγχάνει να είναι πλούσιος και διάσημος. Αρκετές είναι οι γυναίκες που έδωσαν τέλος σε έναν αποτυχημένο γάμο με ένα... επιτυχημένο διαζύγιο ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα να δουν τις περιουσίες τους να εκτοξεύονται μετά τον χωρισμό και οι ίδιες να μπαίνουν ακόμη και στη λίστα των πλουσίων του αμερικανικού περιοδικού «Forbes». Ακολουθούν οι τέσσερις ακριβότεροι διακανονισμοί διαζυγίων στην ιστορία.
Ρούπερτ και Αννα Μέρντοχ, 1,7 δισ. $
Ενα διαζύγιο, μία... περιουσία!
Αυτός που έχει πληρώσει πιο ακριβά... τη νύφη από κάθε άλλον άνδρα παγκοσμίως είναι ο Αυστραλός μεγιστάνας των μίντια, Ρούπερτ Μέρντοχ. Μετά 32 χρόνια γάμου αναγκάστηκε το 1999 να δώσει στην πρώην σύζυγό του 1,7 δισ. δολάρια σε μετρητά και περιουσιακά στοιχεία για να την ξεφορτωθεί από τη ζωή του και από τον μιντιακό κολοσσό News Corp. Πάντως μόλις 17 ημέρες μετά εκείνος παντρεύτηκε την κατά 38 χρόνια νεότερή του Γουέντι Ντεγκ, ενώ εκείνη λίγους μήνες αργότερα παντρεύτηκε τον επενδυτή Ουίλιαμ Μαν.
Ενα διαζύγιο, μία... περιουσία!
Μπέρνι και Σλαβίκα Εκλστοουν, 1-1,2 δισ. δολάρια
Ενα διαζύγιο, μία... περιουσία!
Το ποσό της διατροφής που κατέβαλε ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Formula 1 Μπέρνι Εκλστοουν μετά το διαζύγιο που πήρε από τη σύζυγό του το 2009 δεν έχει δημοσιοποιηθεί, όμως ειδικοί το τοποθετούν γύρω στο 1 με 1,2 δισ. δολάρια. Η Σλαβίκα, πρώην μοντέλο του οίκου Armani, έχει επιδοθεί μετά το διαζύγιο, που έβαλε τέλος σε σχεδόν 25 χρόνια γάμου με τον 82χρονο μεγιστάνα, σε ένα όργιο αγορών. Ενα από τα δώρα που έχει χαρίσει στον εαυτό της τον τελευταίο χρόνο είναι και ένα ιδιωτικό τζετ, αξίας 60 εκατ. δολαρίων.
Ενα διαζύγιο, μία... περιουσία!
Αντνάν και Σοράγια Κασόγκι, 874 εκατ. $
Επί δύο δεκαετίες ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος έμπορος όπλων Αντνάν Κασόγκι κατείχε το ρεκόρ του ακριβότερου διαζυγίου στην ιστορία. Παρόλο που το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 1974, η βρετανικής καταγωγής Σοράγια κατέθεσε μόλις το 1979 αγωγή ζητώντας 2,54 δισ. δολάρια από τον πρώην σύζυγό της. Τελικά το ζευγάρι συμφώνησε σε διακανονισμό ύψους 874 εκατ. δολαρίων. Το 2007 ο Κασόγκι έχασε τον τίτλο του δισεκατομμυριούχου.

Κρεγκ και Γουέντι ΜακΚο, 460 εκατ. δολάρια
Ο 54χρονος σήμερα επιχειρηματίας του Σιάτλ και ιδρυτής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας McCaw Cellular, Κρεγκ ΜακΚο, πλήρωσε ακριβά το διαζύγιο που πήρε το 1998 με τη σύζυγό του Γουέντι. Λίγα χρόνια πριν από το διαζύγιο, ο επιχειρηματίας είχε πουλήσει την εταιρεία του έναντι 11 έως 12 δισ. δολαρίων στον κολοσσό AT&T και η Γουέντι έλαβε το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής της ύψους 460 εκατ. δολαρίων σε μετοχές της Nextel, που αργότερα της επέτρεψε να αγοράσει την εφημερίδα «Santa Barbara News- Press» από τους «New York Times».

Δεν υπάρχουν σχόλια: