Σελίδες

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ετοιμάζουν δήμευση καταθέσεων ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ!



Τρόπο προκειμένου να φέρει στα ταμεία του κράτους όσες καταθέσεις παραμένουν αδρανείς για 20 χρόνια ψάχνει το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναμένεται να τροποποιηθεί ένας απαρχαιωμένος νόμος του 1942 προκειμένου ένα ποσό που ξεπερνά τα τρία δισ. ευρώ να έλθει στα κρατικά ταμεία.

Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε την Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με αυτό οι τραπεζικοί λογαριασμού οι οποίοι δεν έχουν σημειώσει καμία κίνηση εδώ και 20 συναπτά έτη θα παραγράφονται υπέρ του ελληνικού δημοσίου. Το ίδιο νομοσχέδιο υπαγορεύει πως αυτά τα ποσά θα διοχετευτούν αποκλειστικά και μόνο για ειδικούς σκοπούς στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Οι τράπεζες θα υποχρεούνται να ειδοποιήσουν έως και τρεις φορές τους καταθέτες εάν το υπόλοιπό τους ξεπερνά τα 100 ευρώ. Η πρώτη ειδοποίηση θα γίνεται μετά από πέντε χρόνια, η δεύτερη μετά από 10 και η τρίτη στην 15ετία. Στα 20 χρόνια ακινησίας τα χρήματα Θα περιέρχονται στην δικαιοδοσία του Δημοσίου.


ΠΗΓΗ:pkool.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: