Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Ιδού τη εστι Βενιζελος!Μεγάλος καταστροφέας της χώρας ο νέος αρχήγος του ΠΑΣΟΚ ! Οι 230.000 οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, ως άλογα με παρωπίδες, προσήλθαν στην κάλπη ψηφίζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο για νέο αρχηγό του κόμματός τους! Παρά το ότι επί πολλά χρόνια, έφαγαν στα μούτρα την πολιτική παρουσία του Βενιζέλου, παρά το ότι ένιωσαν στο πετσί τους τον πόνο και την καταστροφή που προκάλεσαν οι πολιτικές αποφάσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, εν τούτοις τον ψήφισαν! Γι’ αυτό παρομοιάζονται άλογα μετά παρωπίδων!
Ιδού λοιπόν ποια ήταν τα καταστροφικά …επιτεύγματα του Ευάγγελου Βενιζέλου, μερικά από τα οποία κατέγραψε και ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, σε επιστολή-χαστούκι που απέστειλε προ μηνών στον τότε υπουργό Οικονομικών.

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ… ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ:
1. Ο τυποκτόνος νόμος του 1994 . Ο νόμος αυτός αποτέλεσε το μέσον για τις απηνείς διώξεις των δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε. Ο Ε. Βενιζέλος, με την επινόηση του επαίσχυντου αυτού νόμου, αλυσόδεσε τα Μ.Μ.Ε και από τότε στήθηκε μια ολόκληρη βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων σε βάρος του τύπου, με συνέπεια και πολλές εφημερίδες να κλείσουν και δημοσιογράφοι να καταχωρηθούν στους δικαστικούς φακέλους ως εγκληματίες! Με τον ευφυούς εμπνεύσεως νόμο Βενιζέλου, είχαμε το εξής εντυπωσιακό φαινόμενο: να σύρονται στο εδώλιο πιο πολλοί δημοσιογράφοι ακόμη και από τους εμπόρους ναρκωτικών!

2. Ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών”. Ενώ ο Ε. Βενιζέλος φρόντισε να στέλνει για ψύλλου πήδημα τους δημοσιογράφους στο σκαμνί των δικαστηρίων, για τους υπουργούς εφηύρε τον περιβόητο νόμο «περί ευθύνης υπουργών», ουσιαστικά ενός νόμου που απάλλασσε από κάθε ευθύνη τους υπουργούς! Εξαιτίας αυτού του εκτρώματος Βενιζέλου, η πολιτική οδηγήθηκε στην πλήρη ασυδοσία, μια και η ατιμωρησία κάλυπτε τα ανομήματά της. Προσέξτε εφεύρημα Βενιζέλου: Η παραγραφή των αδικημάτων των πολιτικών, δεν μετρά με χρόνια αλλά (άκουσον άκουσον) με θητείες στη Βουλή! Η πιο χυδαία πρόκληση-περιφρόνηση απέναντι στην κοινωνία. Αυτό τον νόμο χρησιμοποίησε ο Κ. Καραμανλής για να παραγράψει τα αδικήματα των υπουργών του, στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και όχι μόνο.

3. Ο νόμος περί ρυθμίσεως των χρεών των Ανώνυμων Ποδοσφαιρικών Εταιριών (ΠΑΕ). Υπό το πρόσχημα της λαϊκής απαίτησης των οπαδών, ο Ε. Βενιζέλος χάρισε τα χρέη των ομάδων! Στις χρεωμένες από τους ιδιοκτήτες τους ΠΑΕ, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, έδωσε συγχωροχάρτι! Χάρισε τα κλεμμένα στους απατεώνες που ρήμαξαν τις ομάδες, εκδίδοντας πλαστά τιμολόγια. Πήρε δηλαδή τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών, για να τα δώσει στους κλέφτες και τα λαμόγια.

4. Ο νόμος για εισαγωγή αλλοδαπών στις Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Βενιζέλος ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποφάσισε να εισάγονται στις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και αλλοδαποί! Συγκεκριμένα, για την εισαγωγή στις σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων, δεν απαιτείται πια να είσαι Έλληνας το γένος, αλλά αρκεί να έχεις την ελληνική ιθαγένεια, η οποία ως γνωστόν αποδίδεται με ελαστικά κριτήρια σε λαθρομετανάστες, χάρη στον αντισυνταγματικό νόμο 3838/2010! Όπως ορθά επισημαίνει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», πρόκειται για απόφαση με απροσδιόριστες συνέπειες, τόσο σε ό,τι αφορά στη μελλοντική ομοιογένεια όσο και στη διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε λίγα χρόνια την διοίκηση στρατιωτικών μονάδων είναι πολύ πιθανόν να την έχουν Τούρκοι ή Αλβανοί! Φαντάζεστε δηλαδή η εντολή για προάσπιση των ελληνικών συνόρων από τουρκική επίθεση, να εξαρτάται από Τούρκο Διοικητή ελληνικού στρατεύματος;

5. Ο νόμος περί λειτουργίας των καναλιών. Ενώ σε όλη την ελληνική επικράτεια δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε περίπτερο χωρίς άδεια, ο κ. Βενιζέλος προσέφερε αυτό το προνόμιο στα κανάλια! Έτσι, όπως σημειώνει ο Κώστας Βαξεβάνης «καναλάρχες και κυβερνήσεις μπορούν να αλληλοεκβιάζονται και να …αυτορυθμίζονται».

6. Υπόθεση Proton Bank. Όπως παρατηρεί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση της Proton Bank «όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ήταν μια προσωπική μεθόδευση του Ε.Βενιζέλου και όχι μια κυβερνητική απόφαση». Παρά το ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στο υπουργικό συμβούλιο δέχθηκε σφοδρή επίθεση για την υπόθεση Proton, ο ίδιος προχώρησε ακάθεκτος!
Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία τον Ιούλιο του 2011, ο Ε. Βενιζέλος πήρε την απόφαση να δώσει 100 εκατομμύρια από τα αδιάθετα του Δημοσίου, στην Τράπεζα Proton του …Λαυρεντιάδη. Την εποχή εκείνη ο Λαυρεντιάδης και η Τράπεζά του, ήταν υπό έλεγχο για υπεξαιρέσεις. Παράλληλα, ο νόμος 2362/95 (νόμος που έγινε ακριβώς για να μην υπάρχουν σκάνδαλα Κοσκωτά) δεν επέτρεπε αυτή την χρηματοδότηση. Ακόμη και τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με επιστολή τους είχαν τονίσει πως θα ήταν παράνομη μια τέτοια ενέργεια.. Ο Ε. Βενιζέλος όμως όχι μόνο διέπραξε παρανομία, αλλά βγήκε και από πάνω, δηλώνοντας ότι η απόφαση των στελεχών του Λογιστηρίου του Κράτους… «ήταν παράνομη γιατί δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα»! Πρωτοτυπία νομική. Παρανομία συνιστά ότι εκφεύγει του νόμου και όχι συμπορεύεται με την κυκλοφορία των εφημερίδων!!!

7. Ο νόμος περί…αμνηστίας υπουργών. Στον 4002/2011 νόμο, ο κ. Βενιζέλος προσέθεσε άρθρο που τον…αμνήστευε και καθαγίαζε για το σκάνδαλο της Proton.! Έδινε δηλαδή στον…εαυτό του το δικαίωμα να πάρει αποφάσεις χρηματοδότησης των Τραπεζών με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για θέμα συστημικής ευστάθειας των Τραπεζών!!! Νέα νομική επινόηση το «συστημικής». Μάλιστα, υποστηρίζει ο Κ. Βαξεβάνης, ο οποίος επισημαίνει ότι αυτός «ο νόμος φροντίζει να αμνηστεύσει τους υπουργούς Οικονομίας από το 1997. Γιατί από το 1997; Είχαμε συστημική αστάθεια από τότε ή παρουσιάζει αστάθεια κάποιος υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη»;

8. Τα ψεύδη σε βάρος του λαού. Ποιος λησμονεί τα αισχρά ψεύδη του Ε. Βενιζέλου σε βάρος του λαού; Ποιος λησμονεί τις διαβεβαιώσεις του, ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο κοινωφελής χαρακτήρας της ΔΕΗ προκειμένου να επιβληθούν χαράτσια μέσω αυτής της Επιχείρησης; Το χαράτσι τελικά μπήκε μετά από λίγους μήνες στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, φέρνοντας την απελπισία στα ελληνικά νοικοκυριά. Ποιος ξεχνά τις διαβεβαιώσεις Βενιζέλου περί διασφάλισης των ομολογιούχων του Δημοσίου, από το «κούρεμα» του PSI; Τελικά, όσοι επένδυσαν τις οικονομίες τους σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου καταληστεύθηκαν από το κράτος.

9. «Ευτυχώς που υπάρχει η τρόϊκα». Η ρήση αυτή του Ε. Βενιζέλου, εκτός του ότι αποτελεί δημόσια ομολογία της ανικανότητάς του να διαχειριστεί τα οικονομικά του κράτους, είναι και μνημείο υποτέλειας ενός υπουργού ο οποίος παρέδωσε μετ’ επαίνων τη διαχείριση των οικονομικών της Πατρίδας μας, στους διεθνείς τοκογλύφους. Μόνον με το «Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση των ΗΠΑ» του Κ. Σημίτη, μπορεί να συγκριθεί η παραπάνω δήλωση Βενιζέλου.

10. «Έχουμε πολλά περιθώρια για να γίνουμε Εσθονία». Η πρόκληση, η ασέβεια και ο δόλιος στόχος του Βενιζέλου, σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια. Η δημόσια, από τηλεοράσεως πρόσφατη δήλωση Βενιζέλου, συνοδευμένη από σαρκαστικό γέλιο, πέραν από την χυδαία περιφρόνηση προς τον χειμαζόμενο λαό, καταδεικνύει και τον ουσιαστικό στόχο της πολιτικής του. Την κατά γράμμα τήρηση των εντολών Μέρκελ! 
Αυτός είναι ο Ε. Βενιζέλος και αυτόν τον καταστροφέα της χώρας ψήφισαν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τοποθετώντας τον στην αφετηρία διεκδίκησης της αυριανής Πρωθυπουργίας. 

ΠΗΓΗ:indobserver.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: