Σελίδες

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Υποσιτίζονται 2.000 παιδιά στην Αθήνα και πολύ περισσότερα σ'όλη τη Χώρα



Με τον πιο τραγικό τρόπο αναδεικνύονται καθημερινά οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα νοικοκυριά της χώρας. Μόνο στα όρια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τα παιδιά που διαπιστωμένα προσέρχονται στα σχολεία υποσιτισμένα ξεπερνούν τις 2.000.

Όμως, το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών -άρα και των οικογενειών τους- εκτείνεται σε όλη τη χώρα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που υπάρχουν, μαθητές που υποσιτίζονται ενισχύουν οι μητροπόλεις Δημητριάδος και Αλμυρού και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ενώ πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έχει πάρει και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Τις δυνάμεις τους ενώνουν η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των υποσιτιζόμενων μαθητών το οποίο, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Σε πρώτη φάση, θα ενισχυθούν με τρόφιμα και είδη ρουχισμού περί τις 2.000 οικογένειες υποσιτιζόμενων παιδιών από φτωχές περιοχές της πρωτεύουσας.

Όπως δήλωσε στα Νέα η ειδική γραμματέας εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Αθηνά Λινού, ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να αναζητηθούν οι όποιοι πενιχροί πόροι υπάρχουν αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες συνεργασίες με φορείς για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών.
Στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται πόροι από ιδιωτικούς φορείς για να επεκτείνει το πρόγραμμα σίτισης που ξεκίνησε πέρυσι με τη μορφή μικρών γευμάτων (σάντουιτς και χυμοί) σε πολύ μικρό αριθμό σχολείων τα οποία βρίσκονται στις λεγόμενες Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας. «Έχουμε αρχίσει ένα πρόγραμμα, το οποίο λειτουργεί και προχωρεί συστηματικά. Θέλει όμως μία καλύτερη οργάνωση», υπογράμμισε χθες ο αρχιεπίσκοπος. «Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι ανηφορικός» σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των προέδρων των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων προχθές το βράδυ.

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, διά της ΜΚΟ της «Αποστολή», έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εντάξει τις οικογένειες 2.000 υποσιτιζόμενων παιδιών στο πρόγραμμά της «Η Εκκλησία στο Σπίτι». Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά στη στήριξη σήμερα 4.200 οικογενειών που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωστής Δήμτσας είπε ότι δέματα με τρόφιμα θα σταλούν απευθείας στις οικογένειες, έτσι ώστε να μην υπάρξει κοινωνικός διαχωρισμός των παιδιών μέσα στα σχολεία. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα ακολουθηθούν οι υποδείξεις του υπουργείου για την ποιοτική διατροφή των παιδιών.

Παράλληλα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας «τρέχει» πρόγραμμα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την παροχή πρωινού σε 20.000 μαθητές από 100 σχολεία της χώρας.

imerisia.gr- flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: