Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Αυτοί είναι οι δέκα καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2013

Αν και με την κρίση που μας μαστίζει είναι απαγορευτικό ακόμα και να τους ονειρεύεσαι, δεν παύει να είναι μερικά από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο. Υπό αυτό το πρίσμα ας απολαύσουμε αυτούς τους ονειρεμένους προορισμούς.

Η αγαπημένη ταξιδιωτική ιστοσελίδα lonelyplanet.com υποδέχεται τη νέα χρονιά με ένα αφιέρωμα στους δέκα καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2013. Έπειτα από πολύμηνη έρευνα η εξειδικευμένη ομάδα κατάφερε να συλλέξει τις δέκα πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές στον κόσμο και σας τις παρουσιάζει.

Σρι Λάνκα

Αξίζει για : την κουλτούρα και εξοικονόμηση χρημάτων

Δημοσιευμένη  εικόνα
Παρά το μεγάλο πλήγμα που υπέστη από το τσουνάμι του 2004, καθώς και την ταλαιπωρία του εμφυλίου πολέμου από το 1983 έως το 2009, πολλές περιοχές έχουν παραμείνει «εκτός ορίων» ακόμα και για τους πιο ατρόμητους ταξιδιώτες. Με την πρόσφατη ανάπτυξη του τουρισμού ωστόσο, καθώς και την τροφοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων, η Σρι Λάνκα αποτελεί πλέον έναν πολύ δημοφιλή προορισμό. Οι τιμές είναι αρκετά προσιτές.

Μαυροβούνιο

Αξίζει για : τις δραστηριότητες και την περιπέτεια

Δημοσιευμένη  εικόνα
Η φύση στο Μαυροβούνιο είναι γόνιμη και παραγωγική, προσφέροντας όμορφα τοπία σαν αυτό στον κόλπο του Κοτόρ και κατά μήκος της παραλίας στη Ριβιέρα. Εκτός από το μαγιό σας μην ξεχάσετε και τον εξοπλισμό για πεζοπορία, διότι μεγάλο κομμάτι από την ομορφιά της πόλης βρίσκεται στην άγρια φύση. Εφόσον δεν οργανωθείτε, μπορείτε να βρείτε εκεί ότι εξοπλισμό πεζοπορίας θα χρειαστείτε.

Νότια Κορέα

Αξίζει για : τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις

Δημοσιευμένη  εικόνα
Η Νότια Κορέα προσφέρει υπαίθριες δραστηριότητες όπως το γκολφ, η πεζοπορία και το ψάρεμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2013 θα φιλοξενήσει μια σειρά από μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Εκουαδόρ

Αξίζει για : το φαγητό και τις δραστηριότητες

Δημοσιευμένη  εικόνα
Έχουν προγραμματιστεί ριζικές αλλαγές στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Εκουαδόρ για το 2013, το οποίο θα προσφέρει εικόνες που κόβουν την ανάσα, καθώς τμήμα του δικτύου θα περνάει μέσα από το ηφαίστειο Τουνγκουράχουα.

Σλοβακία

Αξίζει για : την κουλτούρα και την περιπέτεια

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δύο δεκαετίες έπειτα από τη Βελούδινη Επανάσταση, η Σλοβακία αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου». Μια από τις δραστηριότητες που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το σκι, με τις τοπικές οργανώσεις να προσφέρουν οικονομικά πακέτα.

Νησιά Σολομώντα

Αξίζει για : την περιπέτεια και τις δραστηριότητες

Δημοσιευμένη  εικόνα

Στο παρελθόν, οι περιορισμένες πτήσεις, οι δύσκολες εσωτερικές μεταφορές, η έλλειψη υποδομών, ένας εμφύλιος πόλεμος και τα κρούσματα ελονοσίας έχουν στείλει όλους τους επίδοξους ταξιδιώτες μακριά. Σήμερα, τα ταξίδια είναι πολύ πιο εύκολα, η εμφύλια σύγκρουση αποτελεί παρελθόν και τον τελευταίο καιρό, ακόμη και τα κουνούπια δεν είναι τόσο απειλητικά. Εφόσον σας αρέσει η υποβρύχια κατάδυση, τότε τα Νησιά Σολομώντα είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς.

Ισλανδία

Αξίζει για : τις δραστηριότητες και εξοικονόμηση χρημάτων

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η συντριβή του νομίσματος – το οποίο υποτιμήθηκε κατά 75% – καθιστά το ταξίδι πολύ ευνοϊκό για το πορτοφόλι σας. Το εκθαμβωτικό τοπίο, το νόστιμο φαγητό και η ειλικρινής φιλοξενία των κατοίκων είναι αυτό που σίγουρα θα βρείτε εκεί.

Τουρκία

Αξίζει για : την κουλτούρα και το φαγητό

Δημοσιευμένη  εικόνα

Οι καινούριες φθηνές πτήσεις για την νοτιοανατολική Τουρκία και τα εξυπηρετικά δρομολόγια των λεωφορείων κάνουν σίγουρα τη ζωή σας πιο εύκολη. Εξερευνήστε τις ιστορικές αρχαίες πόλεις, γευθείτε το φανταστικό φαγητό και δείτε τα ερείπια του Göbekli Tepe τα οποία ανακαλύφθηκαν πρόσφατα.

Δομινικανή Δημοκρατία

Αξίζει για : τις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις και την εξοικονόμηση χρημάτων

Δημοσιευμένη  εικόνα

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 η Δομινικανή Δημοκρατία σημείωσε αύξηση 8,4% στον τομέα του τουρισμού. Καλύτερη επιλογή σας είναι η κρουαζιέρα στα πανέμορφα νερά.

Μαδαγασκάρη

Αξίζει για : τις δραστηριότητες και την περιπέτεια

Δημοσιευμένη  εικόνα

Μετά από χρόνια πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας, η οποία έχει εμποδίσει την ανάπτυξη του τουρισμού, η Μαδαγασκάρη τελικά ανακάμπτει. Οι προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το 2013, θα μπορούσαν να σημάνουν μια στροφή προς τη δημοκρατία (αν και έχουν επανειλημμένα αναβληθεί). Θα συγκλονιστείτε από την πανίδα και τα μαγευτικά τοπία του νησιού. Για όσους αναζητούν μια θέση έξω από τα συνηθισμένα, η Μαδαγασκάρη δεν μπορεί παρά να σας ευχαριστήσει.


ΠΗΓΗ:lonelyplanet.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: