Σελίδες

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Έπεσε από το τρένο και έτρεχε στους -40C˚ για εφτά χιλιόμετρα μέχρι να σωθεί!



Είναι απίστευτο, αλλά όμως συνέβη! Ένας άντρας, επέζησε ύστερα από την πτώση του από τρένο στη μέση της Σιβηρίας και κατάφερε να τρέξει για περίπου εφτά χιλιόμετρα στους -40C˚ φορώντας μόνο ένα φανελάκι, σορτσάκι και σαγιονάρες!


Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βάλερι Μάλκοβ βγήκε από το βαγόνι του για να καπνίσει ένα τσιγάρο. Κατά την επιστροφή του στη θέση του, άνοιξε μια λάθος πόρτα -η οποία από παράλειψη είχε μείνει ξεκλείδωτη- με αποτέλεσμα να βρεθεί… στη μέση των «παγετώνων» της Σιβηρίας και στους -40C˚!

Ο 40χρονος οδηγός νταλίκας, που κατάγεται από το Μπρατσκ του Ιρκούτσκ της Ρωσίας, έμεινε απτόητος από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και έκανε αυτό που θεωρούσε αυτονόητο εκείνη τη στιγμή: Άρχισε να τρέχει πίσω από το τρένο, για εφτά ολόκληρα χιλιόμετρα και ώσπου να μπορέσει να φτάσει στον επόμενο σταθμό.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Τελικά, μετά από τον μικρό μαραθώνιο που έτρεξε, κατάφερε να φτάσει σε κάποιον μικρό σταθμό. Όπως είναι λογικό, τόσο ο ίδιος, όσο και οι άνθρωποι που τον αντίκρισαν με τη συγκεκριμένη αμφίεση και κατάλαβαν τι είχε συμβεί, έμειναν άφωνοι και δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως παρέμενε ζωντανός σε τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο σκληροτράχηλος Ρώσος δήλωσε: «Την ώρα που έτρεχα δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα άλλο παρά το γεγονός πως πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να φτάσω στον κοντινότερο σταθμό, ταχυδρομείο ή ο, τιδήποτε άλλο έβρισκα κοντά μου».

Δημοσιευμένη  εικόνα

Και συνέχισε: «Ούτε και εγώ ξέρω πως δεν ξεπάγιασα. Και όχι, ποτέ δεν ήμουν χειμερινός κολυμβητής!».

Όταν έφτασε στον σταθμό, που ουσιαστικά του έσωσε τη ζωή, στάθηκε τυχερός καθώς βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο ο σταθμάρχης, ο οποίος και του έφτιαξε αμέσως ένα καυτό τσάι, τον έβαλε σε ζεστό μέρος και τον έσωσε από τα κρυοπαγήματα. Έμεινε στο σταθμό όλο το βράδυ, μέχρι να περάσει το επόμενο τρένο, τις πρώτες πρωινές ώρες, και να συνεχίσει το ταξίδι προς τον προορισμό του.

«Μάλλον, το σώμα αντιδρά μόνο του όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Και εξάλλου, ο σταθμός δεν ήταν πολύ μακριά, μόλις εφτά χιλιόμετρα. Λόγω δουλειάς, βρίσκομαι συχνά σε αυτά τα μέρη, οπότε γνωρίζω τις αποστάσεις» ήταν τα λόγια του πραγματικά γενναίου Μάλκοβ.



pkool 

Δεν υπάρχουν σχόλια: