Σελίδες

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Στον δρόμο για το σχολείο...



Αν παραπονιέστε ότι άργησε το σχολικό λεωφορείο ή το σχολείο είναι μακριά ή τα παιδιά σας κινδυνεύουν στο δρόμο μέχρι να φτάσουν, τότε δείτε κάτι που πιθανώς να σας κάνει να αναθεωρήσετε...

  • Φιλιππίνες

Στην επαρχία Rizal ανατολικά της Μανίλα, κάποια παιδιά για να πάνε στο σχολείο τους, εκτός ότι περπατάνε μια ώρα ημερησίως, κουβαλάνε μαζί με την σχολική τους τσάντα και μια σαμπρέλα (!) ώστε να περάσουν το ποτάμι. 

Ανεβαίνουν στη σαμπρέλα δύο ή τρεις μαζί έτσι ώστε να πετύχουν καλύτερη ισορροπία. Αν τυχόν το ποτάμι είναι φουσκωμένο στον πηγαιμό τότε δεν περνάνε, ενώ αν φουσκώσει στην επιστροφή τότε αναγκάζονται να ζητήσουν φιλοξενία από φίλους και συγγενείς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τοπική κοινωνία έχει υποβάλει επανειλημμένως αίτημα για την δημιουργία μιας γέφυρας.

Στις Φιλιππίνες, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η περιορισμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές. Μόνο το 60% των παιδιών προσχολικής ηλικίας φαίνεται να έχουν πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση ενώ πάνω από 11 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, τόσο στις φτωχές αστικές όσο και στις αγροτικές κοινότητες, σύμφωνα με τη UNICEF.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

  • Ινδονησία

Παιδιά κουβαλούν τις τσάντες τους πάνω από το νερό καθώς διασχίζουν ένα ποτάμι για να φτάσουν στο σχολείο στο χωριό Nagari Koto Nan Tigo στη Δυτική Σουμάτρα της Ινδονησίας. 

Τα παιδιά διασχίζουν το ποτάμι καθημερινά στο δρόμο τους προς το σχολείο, γιατί δεν υπάρχει γέφυρα στο μικρό τους χωριό.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Στην επαρχία Lebak, πλημμύρες από τον ποταμό Ciberang σχεδόν κατέστρεψαν την μοναδική γέφυρα του χωριού. 

Τα παιδιά, κυριολεκτικά 'στοιχηματίζουν' καθημερινά την ζωή τους για να βρεθούν στο κοντινότερο σχολείο.

Δημοσιευμένη  εικόνα


ΠΗΓΗ: teleytaiothranio.blogspot | pestanea.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια: