Σελίδες

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Υπάρχει τελικά τηλεπάθεια μεταξύ των διδύμων; Πολλά τα ανεξήγητα περισταιτκά.



Πολλοί θεωρούν ότι μεταξύ διδύμων υπάρχει μια ψυχική και πνευματική επικοινωνία που ίσως αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι υπάρχουν δυνάμεις στον άνθρωπο πέρα από τις γνωστές. Η διαίσθηση των διδύμων, κατά άλλους «έκτη αίσθηση», και κατά άλλους τηλεπάθεια, αποτελεί χρόνια αντικείμενο επιστημονικής μελέτης.

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό είχε κεντρίσει και το ενδιαφέρον των γιατρών των ναζί. Οι άντρες των SS έλεγαν κυνικά στα θύματά τους: «Είσαστε δίδυμα αδέλφια, μοιράζεστε το ίδιο DNA άρα χρησιμεύετε ως ιδανικά πειραματόζωα...».

Συνημμένη Εικόνα: nazi_twins1.jpg 

Περίπου 1500 δίδυμα αδέλφια χρησιμοποιήθηκαν σε αυτά τα θανάσιμα πειράματα και επέζησαν μόλις 200.

Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες που περιγράφουν πώς μερικά δίδυμα αδέρφια βασίστηκαν στην «έκτη τους αίσθηση» για να βρουν το ένα το άλλο ύστερα από χρόνια ξεχωριστής ζωής, πώς ένα παιδί μπορεί να νιώσει τον πόνο ή τη στεναχώρια του αδερφού του ακόμα κι αν βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά και φυσικά για την κρυφή γλώσσα που χρησιμοποιούν τα δίδυμα για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Είναι φανερό, πως ιστορίες με ψυχική σύνδεση μεταξύ διδύμων προκαλούν έκπληξη, δέος αλλά και θαυμασμό.

Συνημμένη Εικόνα: six_aisthisi2.jpg

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα παρακάτω περίεργα, παράξενα και ανεξήγητα περιστατικά, τα οποία σίγουρα δεν είναι και τα μόνα:

1. Δίδυμα από το Ohio χωρίστηκαν μετά τη γέννησή τους και υιοθετήθηκαν από διαφορετικές οικογένειες, άγνωστες μεταξύ τους. Και οι δύο οικογένειες ονόμασαν τα παιδία James! Και οι δύο αν και μεγάλωσαν χωρίς ο ένας να γνωρίζει τον άλλον ενδιαφέρθηκαν να εκπαιδευτούν για την επιβολή του νόμου! Και οι δύο έχουν δεξιότητες στο σχεδιασμό και στην ξυλουργική και παντρεύτηκαν και οι δύο γυναίκες με το όνομα Linda! Και οι δύο είχαν γιούς που τους έδωσαν το ίδιο όνομα James Allan! Και οι δύο δίδυμοι χώρισαν τις γυναίκες τους και μετά παντρεύτηκαν ξανά γυναίκες με το όνομα Betty! Επίσης είχαν και οι δύο σκύλο με το όνομα Toy! 40 χρόνια μετά το αποχωρισμό τους, τα αδέλφια συναντήθηκαν ξανά και ανακάλυψαν τις καταπληκτικές ομοιότητες στη ζωή τους.

2. Το 1975 όταν οδηγούσε το μοτοποδήλατό του στη Βερμούδα, ένας άντρας χτυπήθηκε και πέθανε από ένα ταξί. Ένα χρόνο αργότερα ο δίδυμος αδελφός αυτού του άντρα πέθανε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Μάλιστα ο άντρας οδηγούσε το ίδιο μοτοποδήλατο με τον αδελφό του και χτυπήθηκε από το ίδιο ταξί με τον ίδιο οδηγό και στο ταξί βρισκόταν ο ίδιος πελάτης που υπήρχε και στον θάνατο του πρώτου αδελφού!

3. Δυο αδέλφια δίδυμα είχαν διαφορετικά πεδία ενδιαφερόντων: ο ένας έπαιζε ποδόσφαιρο και ο άλλος έκανε μαθήματα κιθάρας. Μετά από μερικούς μήνες ωστόσο, ο αδελφός που έπαιζε ποδόσφαιρο ανακάλυψε πως μπορούσε να παίξει κιθάρα σχεδόν τόσο καλά όσο ο αδελφός του, χωρίς να έχει κάνει ποτέ του μάθημα!

4. Ο John και ο Arthur Mowforth ήταν δίδυμοι που ζούσαν περίπου 80 χλμ μακριά μεταξύ τους, στη Μεγάλη Βρετανία. Το βράδυ τις 22 Μαϊου το 1975 και οι δύο αρρώστησαν άσχημα από πόνους στο στήθος. Οι οικογένειες των δύο αντρών δεν γνώριζαν για την αρρώστια του άλλου άντρα. Και οι δύο μεταφέρθηκαν σε ξεχωριστά ξενοδοχεία περίπου την ίδια ώρα, και πέθαναν την ίδια ώρα λίγο αργότερα...

5. Δίδυμοι ο Ρικ και Ρον Λέμον γεννήθηκαν το 1955. Αχώριστοι, είχαν τα ίδια ενδιαφέροντα και αποφάσισαν να σπουδάσουν και το ίδιο αντικείμενο. Η πρώτη φορά που χωρίστηκαν ήταν όταν ο Ρικ πήρε λόγω της εργασίας του μετάθεση στην Αφρική. Ξαφνικά ένα πρωί, ο Ρικ ξύπνησε στις 4 π.μ. με ένα τρομερό πόνο στο στομάχι του που κράτησε 4 ώρες. Ο ίδιος πήγε σε νοσοκομείο να κάνει εξετάσεις και οι γιατροί δεν βρήκαν απολύτως τίποτα. Ένιωθε όμως ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε. «Άρχισα να ψάχνω τον αδερφό μου. Τα μοιραία νέα δεν άργησαν να έρθουν... Τις τέσσερις ώρες που ο Ρικ σφάδαζε από τους πόνους, ο δίδυμος αδερφός του έπεφτε θύμα δολοφονίας από άγνωστο που τον χτύπησε στην κοιλιά μέχρι θανάτου1 Η αυτοψία έδειξε ότι ο Ρον σκοτώθηκε στις 10 μ.μ ώρα Αφρικής ,την ίδια ακριβώς ώρα που ο Ρικ πετάχτηκε από το κρεβάτι του εξαιτίας αυτού του φρικτού πόνου!

6. Ήταν Απρίλιος του 2009 όταν η δεκαπεντάχρονη Gemma Houghton κατακλείστηκε ξαφνικά από το έντονο αίσθημα ότι η δίδυμη αδελφή της Leanne αντιμετώπιζε πρόβλημα. Έτρεξε στο μπάνιο, όπου ήξερε πως η αδελφή της έκανε το μπάνιο της και τη βρήκε κάτω από το νερό, αναίσθητη και σχεδόν μπλε. Η Leanne είχε επιληψία και έπαθε επιληπτική κρίση στο λουτρό. Η Gemma την τράβηξε από τη μπανιέρα και τελικά της έσωσε τη ζωή. Αργότερα μίλησε ότι την κυρίευσε ένα έντονο συναίσθημα. Ήταν σαν μια φωνή να μου έλεγε ότι με χρειαζόταν η αδελφή μου," είπε.

7. Η Αiya μητέρα δύο 4χρονων μονοζυγωτικών διδύμων αγοριών του Gabriel και του Ethan αναφέρει. Είχα αφήσει τον Gabriel στην μητέρα μου και ταξίδευα στο αυτοκίνητο με τον Ethan. Ξαφνικά ενώ εκείνος καθόταν στη θέση του όσο πιο ήσυχα μπορούσε και κοιτούσε έξω από το παράθυρο μου είπε: «Μαμά, πες τον Gabriel να φορέσει τα ρούχα του.» Τον κοίταξα και του είπα πως ο Gabriel ήταν με τη γιαγιά και πως δεν ήταν εκεί. Μου απάντησε, «απλά πες του μαμά. Πρέπει να βάλει τα ρούχα του». Έτσι, τηλεφώνησα στη μητέρα μου από περιέργεια και τη ρώτησα εάν κάτι συμβαίνει και μου απάντησε ότι μάλωναν με τον Gabriel γιατί έκανε κρύο και ήθελε να μείνει με τις πιτζάμες του!

8. Τέλος, μια νεαρή κοπέλα είχε ένα ατύχημα με το ποδήλατό της και έσπασε τον αστράγαλό της. Η αδελφή της ανέπτυξε οίδημα ακριβώς στο ίδιο σημείο, ενώ δεν είχε τραυματίσει τον αστράγαλό της!

Συνημμένη Εικόνα: twins_synim3.jpg

Διαφορετικές και οι απόψεις των ειδικών:

Μια έρευνα που έγινε από την Δρ. Lynne Cherkas, γενετική αναλύτρια στο τμήμα έρευνας διδύμων του King's College στο Λονδίνο, έδειξε ότι ένα στα πέντε μονοζυγωτικά δίδυμα (όμοια δίδυμα προερχόμενα από το ίδιο ωάριο), ανέφεραν πως είχαν βιώσει κάποια μορφή τηλεπαθητικής επικοινωνίας, ενώ στα διζυγωτικά δίδυμα (ανόμοια δίδυμα προερχόμενα από 2 διαφορετικά ωάρια), η συχνότητα ήταν ένα στα δέκα. Αν και η τηλεπαθητική σύνδεση μεταξύ διδύμων δεν είναι κάτι το καθολικό, είναι αρκετά συχνή για να εξυπηρετήσει ως καλή ένδειξη για την πιθανότητα της πραγματικότητας της τηλεπάθειας μεταξύ των ανθρώπων.

Ο Guy Lyon Playfair έχει ερευνήσει εκτεταμένα το πεδίο της τηλεπάθειας μεταξύ των διδύμων. Θεωρεί ότι η επιστημονική κοινότητα θα έπρεπε να εκδηλώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο θέμα αυτό απ' όσο δείχνει μέχρι στιγμής.

Οι περισσότεροι επιστήμονες είναι φυσικά σκεπτικοί στο να δεχτούν τέτοιες παράξενες ιστορίες ως στοιχεία για τηλεπαθητική επικοινωνία. Όπως θεωρούν, πρόκειται περί συμπτώσεων που συμβαίνουν όταν δύο άνθρωποι είναι τόσο όμοιοι.Συνεπώς, το πιο σωστό που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν να σχεδιαστούν κατάλληλα και έγκυρα επιστημονικά πειράματα. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, και χρειαζόμαστε τις αποδείξεις...

Πηγές: newsbeast.gr, ipanic.gr, 0-6.gr, Pyles.tv


Δεν υπάρχουν σχόλια: