Σελίδες

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Πώς να εντοπίσετε πλαστές ιστοσελίδες και απάτες.



Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές και εμπιστευτικές πληροφορίες των ανθρώπων. Οι ιστοσελίδες αυτές μπορούν να δημιουργηθούν από οποιονδήποτε με αρκετή γνώση για κατασκευή ιστοσελίδων. Απάτες στο Διαδίκτυο είναι πολύ συχνές στον 21ο αιώνα.

Παρακάτω θα εξηγήσω πώς να προσδιορίσει πλαστές ιστοσελίδες και απάτες:

Στο άπειρο πρόσωπο, όλες οι ιστοσελίδες φαίνονται νόμιμες και έτσι είναι δύσκολο να πει εάν είναι ασφαλές να εισαγάγεις προσωπικά δεδομένα (π.χ. πληροφορίες όταν αγοράζουν σε απευθείας σύνδεση προϊόντα σχετικά με το αν είναι η όχι ασφαλέs...).

Αν δεν είστε σίγουροι ή έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες για το αν η ιστοσελίδα μπορεί να είναι αξιόπιστη τότε STOP! Και πάρτε το χρόνο σας για να διερευνήσετε περαιτέρω το συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Οι άνθρωποι που σχεδιάζουν τέτοιες ιστοσελίδες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα και οι άνθρωποι απατεώνες είναι γνωστή ως "phishers".

Δημοσιευμένη  εικόνα

Κάποιες ιστοσελίδες όπως το "Gamasec" (...εκεί: Οι σύνδεσμοι μου) δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βεβαιώνονται ότι η ιστοσελίδα του ενδιαφέροντος τους ασφαλής. Για να ελέγξετε άλλες ιστοσελίδες είναι ασφαλείς περισσότερες πληροφορίες μπορούν να παρέχονται σε κυβερνητικές ιστοσελίδες ξένων Κρατών, όπως λ.χ η "Οι σύνδεσμοι μου", που έχει δημιουργηθεί από την (Αμερικανική) Εθνική Ένωση Καταναλωτών (National Consumers League_NCL). (ΣΗΜ...Εντός περιέχονται κι ενδιαφέροντα Τέστς)

Όταν συνδέεστε σε ιστοσελίδες όπως το Hotmail ή οποιοδήποτε άλλο server, πάντα ψάχνετε για "https", το οποίο θα είναι στη γραμμή URL στο πάνω μέρος της οθόνης... Για παράδειγμα, κατά τη σύνδεση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο yahoo θα εμφανίζεται ως "https://login.yahoo.com/config/login_verify2"

Εκτός από αυτό, όταν συνδέεστε σε έναν διακομιστή ή κάνετε αγορές προϊόντων σε απευθείας σύνδεση (οnline), ψάχνete για το "λουκέτο" σημάδι που θα είναι στο κάτω δεξί μέρος της σελίδας ιστοσελίδας. Η εικόνα που ακολουθεί δείχνει τόσο το "https" πληροφορίες και το "λουκέτο" σημάδι.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: