Σελίδες

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου στα όρια σκανδάλου Βάζουν STOP και στην ΑΟΖ;;



• Στο σφυρί αντί πινακίου φακής
• Ξένοι και Έλληνες μεγαλοκαρχαρίες τριβουν τα χέρια τους
• Βάζουν STOP και στην ΑΟΖ

Υπό τον πλήρη έλεγχο και την πίεση της Τρόικας για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, η κυβέρνηση τρέχει να... προωθήσει το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, των κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, «βαφτίζοντας» μάλιστα την πρεμούρα της «μεταρρυθμίσεις». «Ενορχηστρωτές» της σπουδαίας αυτής «μεταρρύθμισης», που θα χαρίσει αντί πινακίου φακής «εθνικούς πρωταθλητές» στους «μεγαλοκαρχαρίες», ξένους και ντόπιους, μπήκαν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και βέβαια και ο «τσάρος».

Παρότι οι πάντες προειδοποιούν ότι πίσω από κάθε αποκρατικοποίηση ελλοχεύει και ένα μεγάλο σκάνδαλο, η κυβέρνηση επιχειρεί να πάρει πάση θυσία, προβιβάσιμο βαθμό στις εξετάσεις του πρώτου τριμήνου του 2013, στις οποίες θα την υποβάλλουν οι «τροϊκανοί». Ήδη ο κερδοφόρος ΟΠΑΠ πωλείται στην τιμή των κερδών που εισφέρει στο δημόσιο ταμείο σε ένα μόλις χρόνο και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το ότι έχουν εμφανιστεί πολλοί υποψήφιοι. Και πως να μη γίνει αυτό, αφού το «εμπόρευμα χαρίζεται».

Μαζί βέβαια, ΟΔΙΕ, το Τ.Τ, η τράπεζα του μικρού αποταμιευτή και του συνταξιούχου, οι ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, λιμάνια και αεροδρόμια κεντρικά και περιφερειακά-, όλα στο πρόγραμμα ταχείας εκποίησης ώστε να μαζευτεί το πολυπόθητο ποσό των 2,5 δισ. ευρώ. Υπόψη ότι κάθε απόκλιση από το στόχο θα σημάνει αντίστοιχες περικοπές κατά 50% του ποσού από δημόσιες δαπάνες.

Στο μεταξύ και στο θέμα της πολυπόθητης ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ, που ο πρωθυπουργός έχει αναγορεύσει σε μια από τις προεκλογικές «σημαίες» του, ως προϋπόθεση «κλειδί» για να ξεκινήσει η αξιοποίηση των θαλάσσιων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, η εμπλοκή είναι προφανής.

Οι γείτονες απειλούν ανοικτά και οι αμερικανικές «πλάτες», στις οποίες υπολόγιζε η κυβέρνηση, μάλλον «στρίβουν». Ήδη η Ουάσιγκτον από υποστηρικτής της Ελλάδας, «σφυρίζει αδιάφορα» απέναντι στις τουρκικές απειλές στο θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, υποδεικνύοντας μάλιστα παρασκηνιακά στην ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες και να «συνεννοηθεί» με τις χώρες της περιοχής. Βλέπε διαπραγμάτευση με Τουρκία, Λιβύη, Αλβανία, Αίγυπτο κ.λπ., όπου η Άγκυρα ήδη έχει ρίξει «άγκυρα» επιρροής.

Η αμερικανική στροφή εκδηλώνεται και με δημόσια δυσαρέσκεια για το ότι ενδέχεται οι ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ να καταλήξουν σε ρωσικά χέρια. Ο Πούτιν από την άλλη, διαμηνύει ότι σε αντίθετη περίπτωση οι ελληνορωσικές σχέσεις θα παραμείνουν στην «κατάψυξη». Και βέβαια, το όνειρο για ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα θα μείνει όνειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: