Σελίδες

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Κατάρες συνταξιούχων και το μέλλον της κυβέρνησης!



Έξω από ΑΤΜ τράπεζας στα βόρεια προάστια, όπου το συντηρητικό στοιχείο υπερτερεί βεβαίως, ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, όταν βλέπουν ο ενημερωτικό χαρτάκι για το υπόλοιπο της σύνταξής τους, βλαστημούν και εκστομίζουν τις εξής κατάρες: «Στον διάολο και να πέσει στο κεφάλι τους και στων παιδιών τους»!

Όταν ακούς αυτό από μια ηλικιωμένη καλοντυμένη γυναίκα, ενώ ο άλλος συνταξιούχος-στρατιωτικός, καθηγητής, δικαστικός, ποιος ξέρει;-μονολογεί «ποιος να ξεσηκωθεί; Mάθαμε να είμαστε υπόδουλοι», τότε κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία που πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του ο πρωθυπουργός. 

Γράφαμε τις προάλλες για τις ευνοϊκές για τη ΝΔ δημοσκοπήσεις και την καθίζηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίναμε βεβαίως ότι «τα πάντα ρει» και πως είναι δυνατόν στους επόμενους μήνες να αλλάξει και πάλι το σκηνικό , αν ο πρωθυπουργός δεν κάνει μία κίνηση, ζητώντας από του πιστωτές κάποιες αλλαγές των όρων, που θα συνεπάγονται ελάφρυνση διαρκούς λιτότητας, την οποία πληρώνουν χαμηλόμισθοι και συνταξιούχους. Άλλωστε, επισημαίναμε ότι ως «πάτημα» για να προβεί σε μια τέτοια παρέμβαση στην Ευρώπη μπορεί να χρησιμοποιήσει τις διαπιστώσεις της Έκθεσης του ΔΝΤ, στην οποία ομολογείται απερίφραστα η πλήρης αποτυχία του προγράμματος σε Ελλάδα και Πορτογαλία! Η μήνις των συνταξιούχων αποτελεί και την επιβεβαίωση της εύλογης πεποίθησης που έχουν εδραία, ότι υφίστανται τις συνέπειες της αδυναμίας το κράτους-βλέπε της κυβέρνησης-να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα επι σειράν ετών διαφυγόντα έσοδα από την παραοικονομία και την φοροδιαφυγή! Διότι περί αυτού τ, καθώς υπάρχει η μαρτυρία υψηλών κρατικών αξιωματούχων, αλλά και της ίδιας τη κυρίας Λαγκάρντ, ότι θα υπάρξουν και πρόσθετες περικοπές στα εισοδήματα, αν δεν αυξηθούν αναλόγως και τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα με τους συνταξιούχους, που βρίσκονται στο όριο της απόγνωσης, αλλά και τους μισθωτούς. Το ποσοστό τους στην κοινωνία συνιστά τον πυρήνα της εδώ και καιρό διαλυμένης μεσαίας τάξης, η οποία με τις καταναλωτικές της συνήθειες, αποτελούσε εδώ και χρόνια τον τροφοδότη της αγοράς. Η αποχή τους έχει επηρεάσει την επιτάχυνση της ύφεσης, με όλες τις συνέπειες επί των επιχειρήσεων, μικρών μεγάλων, και κατ’επέκταση, με τη διόγκωση της ανεργίας 

Ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση του θα πρέπει να αντιληφθούν ότι, αν χάσουν το συντηρητικότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που θα αναζητήσει ριζοσπαστικότερες αντιδράσεις λόγω αυτού που υφίσταται σήμερα, θα χάσουν και την κοινωνική στήριξη που σήμερα τους παρέχεται. Ας μη μένει με την αντίληψη η κυβέρνηση ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις. Ακόμη και αυτό , θεωρητικώς, συμβαίνει αυτός που βρίσκεται σε απόγνωση δεν έχει κανέναν απολύτως ενδοιασμό να στραφεί ακόμη και σε αυτόν ο οποίος τώρα αποδοκιμάζει, θεωρώντας ότι δεν μπορούν τα πράγματα να πάνε χειρότερα απ’ό,τι σήμερα αντιμετωπίζει!



ΠΗΓΗ:pkool.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: