Σελίδες

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο Οδυσσέας...στα παλάτια της Κίρκης.



  • Πέρα και πάνω από την οικονομική κρίση βρίσκονται τα εθνικά συμφέροντα.
  • Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατα τα φαινόμενα πήγε απροετοίμαστος στη παγίδα που' χαν στημένη απο κοινού Τούρκοι και Καταριανοί.

Αποχαυνωμένη από τη χλιδή των εμίρηδων στην Ντόχα η ελληνική κυβερνητική αποστολή σπατάλησε άτσαλο πολύτιμο διπλωματικά απόθεμα, χωρίς στην ουσία να πετύχει το ελάχιστο των προσδοκιών της.

Τα πρώτα αποτελέσματα του Βατερλό της διαφαίνονται ήδη... στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, στα οποία καταγράφονται οι προθέσεις της Άγκυρας να στείλει άμεσα στα νερά της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και στην περιοχή του Καστελόριζου για έρευνες υδρογονανθράκων τουρκικό ερευνητικό σκάφος, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Ένα τέτοιο γεγονός, το οποίο ακολουθεί ευθύς μετά την πρόσφατη και επαρκώς διαφημισθείσα επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κατάρ και τη συνάντηση του εκεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό, σημαίνει πλήρη αποτυχία του «προξενιού» που επιχείρησε ο πάμπλουτος ανατολίτης οικοδεσπότης των παλατιών της «Κίρκης της Ερήμου».

Και επειδή στην εξωτερική πολιτική ενός κράτους που σέβεται τον εαυτό του, δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους δυσμενείς εξελίξεις, θα πρέπει άμεσα να συγκληθούν τα θεσμικά εκείνα όργανα του κράτους και να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα προς αποκατάσταση της τρωθείσας αξιοπιστίας του, τόσο σε πολιτικό όσο και σε αμυντικό επίπεδο.

Σημαίνει, όμως, επίσης ότι θα πρέπει πάραυτα να σταλεί στις ελληνικές καλένδες η επιβληθείσα «θέλω να πιστεύω» στον Έλληνα πρωθυπουργό συνάντηση της 5ης Μαρτίου 2013 στην Άγκυρα.

Και ενώ το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. δεν είχε προετοιμάσει επαρκώς την επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στο Κατάρ, ώστε να προφυλάξει τον Έλληνα πρωθυπουργό από τέτοιου είδους καταστάσεις, ο κ. Σαμαράς όφειλε ευθύς ως αντελήφθη την παγίδα που του είχαν στήσει από κοινού Κατάρ και Τουρκία να συμπεριφερθεί ως άλλος Οδυσσέας, όταν ο τελευταίος πιάστηκε στην παγίδα της ξελογιάστρας Κίρκης. Τότε ο πολυμήχανος εκείνος βασιλιάς της Ιθάκης απευθυνόμενος στην καταχθόνια Κίρκη που με το μαγικό της ραβδί είχε μετατρέψει τους συντρόφους του σε χοίρους, κρατώντας τους στα φανταχτερά της παλάτια, είχε πει: «Ποιος, Κίρκη, με φιλότιμο στον κόσμο θα 'ταν άνδρας, ψωμί κρασί πρωτύτερα στο στόμα του να βάλει, προτού να δουν το μάτια του λυμένους τους συντρόφους;».

Σουνητικό Τόξο

Όταν ο διεθνής Τύπος με χιλιάδες ανταποκρίσεις και αναλύσεις αναφέρεται στις μυστικές και υπόγειες διεργασίες σύμπτυξης ενός ενιαίου Σουνητικού Τόξου «το οποίο θα επεκτείνεται από τα Βαλκάνια, την Τουρκία τις Αραβικές Χώρες και που έχει κάτω από τη σκέπη του περισσότερα από 265 εκατομμύρια ψυχές», όταν η Τουρκία ως εντολοδόχος των πλούσιων εμιράτων θέλει να παίξει ρόλο περιφερειακής δύναμης και ο Καταριανός εμίρης κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο, δεν είναι δυνατόν ο Έλληνας πρωθυπουργός, ανυποψίαστος να πέφτει στην καλοστημένη παγίδα της Ντόχα.

Και δεδομένου ότι στην Κύπρο ο Αττίλας διατηρεί περισσότερους από 36.000 στρατιώτες, η κυπριακή οικονομία είναι όμηρος της μίας ή της άλλης τουρκικής επίθεσης, όπου καθημερινά τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβιάζουν προκλητικά τον εναέριο χώρο της και την ΑΟΖ της και, τέλος, ο κ. Ερντογάν, ξεδιάντροπα, δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, τότε ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να εγκαταλείπει τους Έλληνες Κυπρίους συντρόφους μας στο έλεος του υπό εκκόλαψη νέου Σουνητικού δόγματος, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ο εμίρης του Κατάρ.

Πέρα και πάνω από την οικονομική κρίση βρίσκονται τα εθνικά συμφέροντα. Καθεμία μικρή υποχώρηση έναντι του τουρκικού - σουνητικού επεκτατισμού θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την ύπαρξη του ελληνικού κράτους.

Πέρα και πάνω από την ξεδιάντροπη προπαγάνδα περί μιας φεντεραλιστικής Ενωμένης Ευρώπης βρίσκονται τα σχέδια τεμαχισμού της, σε εκείνη με εξωτερικό σύνορο τη Βιέννη και την άλλη, την παραδομένη στον Ασιάτη δυνάστη και τα διεθνή χωρίς πατρίδα και πολιτιστική κληρονομιά πετρελαϊκά συμφέροντα.

Δρ. Βασίλειος ΜΠΟΥΡΑΣ (Καθηγητης-Ιστορικος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: